Cine considerati ca a fost jucatorul-cheie in acest sezon de Liga 1

marți, 28 decembrie 2010

Vor EURO... de atletism pe Cluj Arena! Proiectul a fost modificat, stadionul va fi mai mare!


Pe 15 iulie 2009 s-a pus prima cărămidă la noul stadion al lui "U". La peste 17 luni distanţă, ProSport a inspectat stadiul lucrărilor şi a constatat că arena pe care va evolua Universitatea Cluj a suferit câteva modificări importante faţă de ceea era pe schiţă la început. Oficialii vor să inaugureze Cluj Arena vara viitoare cu un amical contra lui Inter Milano, proaspătă câştigătoare a Campionatului Mondial al Cluburilor.
La construcţia stadionului Cluj Arena au fost folosiţi până acum peste 24.000 de metri cubi de beton, aproximativ 3.000 de tone de oţel-beton şi 100.000 de metri pătraţi de cofraje! Scheletul stadionului este aproape finalizat. În decembrie, din cauza frigului, se efectuează doar lucrări interioare. Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, crede că stadionul va fi gata vara viitoare, în ciuda faptului că proiectul iniţial a suferit unele modificări. Astfel, capacitatea totală a arenei a ajuns acum la 44.000 de metri pătraţi (de la 22.000), iar pista de atletism va avea opt benzi, nu şase, cum era prevăzut iniţial.
La concerte vor intra 50.000 de oameni
Mai mult, tribuna I va avea trei etaje în plus, ajungând la opt faţă de proiectul iniţial. Preţul de construcţie a ajuns la 36,5 milioane de euro, cu nouă milioane mai mult decât se estimase iniţial. "Am mare încredere că, în ciuda modificărilor, vara viitoare arena va fi gata. Modificările la pista de atletism au fost făcute pentru a putea găzdui Campionate Europene de Atletism. Va fi cel mai luxos stadion din România. Nu va fi exclusiv pentru sport, se vor organiza şi concerte cu formaţii renumite din străinătate, la care vor asista peste 50.000 de persoane, fie din tribune, fie de pe gazon", spune Alin Tişe.

Vor să îl aducă pe Chivu la inaugurare
Arena va fi folosită în special de Universitatea Cluj. Finanţatorul Florian Walter doreşte să o inau­gureze cu un meci contra câştigătoarei Ligii Campionilor, Inter Milano. Dacă nu vor bate palma cu italienii pentru un amical, clujenii vor discuta cu cei de la Olimpique Lyon. De asemenea, arena are şanse mari să găzduiască meciul România - Belarus din octombrie 2011, clujenii înaintând deja o cerere în acest sens la FRF.
300 de locuri de parcare subterană vor fi la Cluj Arena
270 de secunde este durata în care stadionul poate fi eliberat de spectatori în condiţiile în care este plin
75 de posturi de comentatori şi două studiouri TV vor fi construite pe Cluj Arena
Se construieşte şi o sală de sport
Clujenii vor avea lângă Cluj Arena o sală multifuncţională de sport, cu 7.109 locuri. Aceasta va avea diferite terenuri pentru mai multe sporturi, precum hochei, patinaj artistic şi sportiv, baschet, handbal, gimnastică, scrimă, box, badminton, competiţii cu arcul, aikido sau alte sporturi de sală. Costul se ridică la 50,9 milioane de lei fără TVA, iar termenul de execuţie este de 36 de luni. Lucrările vor începe anul viitor.
Duru, laude la adresa clujenilor
Preşedintele Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a inspectat în urmă cu o lună lucrările de la Cluj Arena. "Din 2012-2013 doar Cluj Arena şi Naţional Arena vor mai găzdui meciuri de Champions League. Celelalte stadioane nu vor putea fi omologate", a susţinut Duru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu