Cine considerati ca a fost jucatorul-cheie in acest sezon de Liga 1

marți, 28 decembrie 2010

Se sting gloriile !

Parca toate vin deodata peste noi. Ieri s-au stins din viata nea Costica , omul care a mers 750 de km la 80 de ani pentru a vedea pe viu pe "U" , si Nea Victor Morea . Acum stirea e chiar verificata. Sa le fie tarana usoara tuturor celor impatimiti de "U".



A murit Nea Victor Morea… A murit împăcat…


Veştile triste ale acestui sfîrşit de an, iată, nu se mai termină. La doar cîteva zile după ce Mircea Ioan Radu a trecut în nefiinţă, ieri, la amiază, sufletul imens al luiNea Victor Morea s-a înălţat la cer. Nea Victor Morea a trăit, subliniez „a trăit”, nu „a păcălit viaţa”, aproape 84 de ani.
Nea Victor Morea a fost senatorul de drept, decanul de vîrstă al presei sportive clujene şi româneşti, mentor a sute de jurnalişti şi al meu personal.
A avut o viaţă şi o carieră fabuloase cu care foarte puţini jurnalişti s-au putut, se pot sau se vor putea lăuda vreodată.
Rămăsese dator pînă în ultima clipă cu o carte pe care am aşteptat-o cu toţii. Şi, chiar dacă nu a fost exact cartea pe care o aşteptam, adică o monografie a echipei de fotbal „U”, simbolul fotbalistic al Clujului şi alArdealului, marea lui pasiune şi dragoste pe care de multe ori a pus-o chiar înaintea familiei sale, Nea Victor Morea a reuşit, aproape în ultima clipă a vieţii lui, să-şi realizeze şi acest vis, să-şi achite şiaceastă datorie pe care o avea faţă de noi toţi, lansîndu-şi cartea cu titlu sugestiv şi deosebit de inspirat ales „Viaţa de la minutul zero”.
Iată, viaţa lui Nea Victor Morea a avut parte de ultimul fluier din partea Marelui-Arbitru cu care, sînt convins, va discuta de acum încolo, îndelung, despre fotbal, pescuit, presă, despre femeile din viaţa lui şi alte poveşti fabuloase pe care le-a trăit.
Înmormîntarea lui Nea Victor Morea va avea loc miercuri, 29 decembrie, de la ora 12, la Cimitirul din Mănăştur.




Vezi declaratia unui veteran suporter al galeriei U-iste :
LIMO : Nea Victor Morea a fost nu un mare U-ist, asa cum le place multora sa se considere, ci un devotat pe viata simbolului. A trait Universitatea pe viu din vremuri pe care numai in carti le mai gasim. Citeodata ma oboseau povestile lui despre cum l-a adus antrenor pe Giusy Baratki la Cluj, dialogurile pe care le avea cu Mircea Luca in biroul de pe Napoca sau alte amintiri din tineretile unui om batrin. 
Cind generatia lui a trecut sub pamint iar locul fotbalistilor s-a mutat de la Conti, Universitatea l-a uitat aproape total pe Nea Victor. Dar el nu s-a suparat niciodata pe U, continuind sa mearga la meciuri pina pe la mijlocul anilor 90, cind vederea l-a cam parasit. De la nea Victor am invatat ca retrogradarea nu e o tragedie, ca nicaieri nu sint cintece mai frumoase decit la U si chiar daca mereu vin unii si pleaca altii, Universitatea va ramine mereu a Clujului.
Ii rog pe cei care astazi conduc Universitatea ca macar acum sa-i acorde un moment de pretuire, chiar daca nea Victor a iubit pe U fara sa astepte nimic inapoi.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu