Cine considerati ca a fost jucatorul-cheie in acest sezon de Liga 1

marți, 28 decembrie 2010

Vin banii pentru finalizarea lucrărilor de la "Naţional Arena" şi stadionul din Cluj

Guvernul a decis, marţi, să aloce 145 milioane lei pentru lucrările la stadionul "Lia Manoliu" din Bucureşti, precum şi 60 milioane lei pentru modernizarea stadionului municipal din Cluj-Napoca.
Banii sunt alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia primului-ministru.
"Guvernul a aprobat alocarea unor fonduri către autorităţile publice locale, pentru că şi-a asumat un obiectiv, acela de a contribui la construirea unor stadioane la standarde internaţionale care să permită organizarea de competiţii la nivel internaţional şi în România. Un astfel de stadion este Lia Manoliu, pentru care Guvernul a alocat 35 de milioane de euro, respectiv 145 milioane lei, reprezentând o parte din contribuţia finală a Guvernului, care va fi de aproximativ 50% din valoarea acestui stadion. Intenţionăm să finalizăm lucrările la stadionul Lia Manoliu, aşa încât să poată organiza, în 2012, finala UEFA League", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, la finalul şedinţei de guvern.
Ea a precizat că Executivul a mai alocat 14 milioane de euro, respectiv aproximativ 60 milioane lei, pentru stadionul municipal din Cluj-Napoca.
"Şi aici standardul la care se construieşte permite organizarea unor competiţii UEFA şi FIEFA, astfel că la nivel naţional vor fi minimum aceste două stadioane cu care România poate intra în competiţie, pentru a găzdui astfel de evenimente sportive de nivel naţional", a spus ministrul.
Primarul general Sorin Oprescu a declarat, în urmă cu două săptămâni, că structura de rezistenţă şi cea metalică de la stadionul "Lia Manoliu" au fost finalziate, astfel că stadiul lucrărilor este cel preconizat, inaugurarea oficială urmând să aibă loc la începutul lunii august 2011 prin meciul România - Argentina.
În timpul unei vizite la stadion, în 26 octombrie, Sorin Oprescu a spus că investiţia va fi finalizată în mai 2011 cu resurse financiare ale municipalităţii, care a fost nevoită să renunţe la alte proiecte, în condiţiile în care Guvernul nu şi-a onorat obligaţiile.
Edilul general a susţinut că Primăria Capitalei are bani pentru finalizarea investiţiei pentru că a renunţat la alte proiecte.
Consiliul Judeţean Cluj a început, în urmă cu un an, construirea unui nou stadion municipal la Cluj-Napoca, pe locul fostei arene "Ion Moina", viitorul stadion urmând să aibă o capacitate de 30.500 de locuri şi să respecte standardele FIFA şi UEFA.
Lucrările la stadion vor fi finalizate în vara anului 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu