Cine considerati ca a fost jucatorul-cheie in acest sezon de Liga 1

duminică, 26 decembrie 2010

Dinamo II vs “U” Cluj II

L-am urmarit pe Dorinel Artene acum ceva timp , vorbind (ca de obicei) la “Fabrica” pe Telesport. Inevitabil , aminteste de “U” . Bravo lui , intr-o presa care clocaie de stelisti si dinamovisti (recunoscuti sau nu) , el afirma ca e “altfel”.
Si pentru ca a avut asta seara un argument inspirat : ” Nu e “U” DinamoII , poate e Steaua “U” Cluj II , cu argumentele numite Pacurar si Abrudan” m-am gandit sa spun si eu ca CFR a trecut , pe rand , prin “Serbia second hand” , “Portugalia second hand” sau , mai nou “Oriceeieftinsaugratis” . Suna nedrept ? Suna adevarat? Suna rauvoitor? Nu stiu si nu ma intereseaza. Ma intereseaza ca apar in presa romaneasca (nu intre comentariile suporterilor , care sunt liberi sa spuna ce cred) , articole de genul “U ataca pe Steaua cu dinamovisti” sau “Dinamo intareste pe U inaintea meciului cu Steaua” (citate aproximative) , insinuand si intretinand o IDIOTENIE.
Se “acuza” ce? Ca actionarul “U”niversitatii e Florian Walter , fost actionar al lui Dinamo. Ca la “U” joaca Matache , Izvoranu , Bostina , Claudiu Niculescu , Lemnaru . Ce demonstreaza asta ? Nimic altceva decat ca toate astea sunt palme pe obrazul “oamenilor de afaceri CLUJENI” pe care ii intereseaza “U” cat ma intereseaza pe mine Nitramonia Fagaras ! A venit Walter la “U” si Nica la baschet , pentru ca , cu exceptia lui Gelu Carlig si al lui Jolidon , tot ce inseamna “U” se descurca fara ajutorul vreunui “magnat” clujean . Si atunci ? A cui e vina ? Am avut , de-a lungul anilor , clujeni get-beget : Timoce , Maja , Lazareanu , Bagiu , Banceu , Dobos , Sabau , perindati in tot felul de functii . Ce au realizat ? A venit Walter , tupeist , harsait printre rechinii tranzitiei (devenit si el unul) , ambitios insa . Nu stiu daca e bine ! Stiu insa ca , fara el , vorbeam acum de “U” ca despre Jiul , Farul , Corvinul , Progresul sau , probabil , UTA. DinamoII e doar in mintea unora care habar nu au ce inseamna “U” ! Pentru “U”isti , DinamoII e acea echipa care acuma e in Liga III , apartine de FC Dinamo si e antrenata de Ionel Gane.
Pentru ca lucrurile sa fie clare , voi cita (din nou aproximativ) o declaratie a lui Walter data imediat dupa meciul de la Lupeni : “Ce sa le dau suporterilor – care au fost la acel meci – ? NIMIC ! Nici macar o sticla de apa NU AM VOIE sa le dau ! E cu totul altfel aici decat prin Bucuresti! ” Atata timp cat ramanem asa , atata timp cat Walter intelege asta , raman la parerea lui Dorinel Artene : ” Steaua este “U” Cluj II “.
Haide “U” !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu