Cine considerati ca a fost jucatorul-cheie in acest sezon de Liga 1

joi, 23 decembrie 2010

Florian Walter (fost Bucsa)

MULTUMIM !!!
Primaria sectorului 1 din Bucuresti a incredintat serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar firmei CFR Transauto, proprietatea familiei controversatului om de afaceri Florian Walter (fost Busca), cumatrul fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea.
 Florian Busca este un abonat al contractelor cu statul, firmele sale incasand, de-a lungul vremii, sume importante din paza Aeroportului Otopeni sau din afacerile cu ANL, CFR sau Metrorex. Afaceristul si-a schimbat numele din Busca in Walter in urma cu cativa ani. Momentul a coincis cu perioada cand acesta avea nevoie de avize de securitate necesare participarii uneia dintre societatile sale la o licitatie pentru servicii de salubrizare la baza SUA de la Mihail Kogalniceanu. La vremea respectiva, Florian Busca si Mihai Sireteanu (fost deputat PSD intre 2001 si 2004) erau cercetati penal sub acuzatiile de inselaciune si camatarie.

Mai mult decat atat, intr-un interviu acordat Romaniei libere, Florian Busca a recunoscut ca el a fost cel care l-a scos din tara pe Mihai Necolaiciuc, fostul director general al CFR, urmarit international pentru pagube de sute de milioane de dolari. In ciuda numeroaselor afaceri controversate pe care le-a facut, Florian Walter a reusit sa puna mana pe o noua afacere extrem de profitabila: ridicarea masinilor parcate neregulamentar in sectorul 1. Desi Capitala se confrunta cu o criza acuta de locuri de parcare, riscul de a deveni contravenient fiind foarte mare, tariful perceput de firma lui Busca pentru recuperarea masinii ridicate este exorbitant: 700 de lei, adica aproximativ jumatate din salariul mediu pe economie.

Firma CFR Transauto, care ridica masinile parcate ilegal in Sectorul 1, practica cel mai mare tarif din Bucuresti. Acesta este de 700 de lei pe zi si reprezinta contravaloarea ridicarii, transportului si a depozitarii masinii ridicate. La aceasta suma se adauga, bineinteles, amenda perceputa de Politia Rutiera pentru parcare neregulamentara. In conditiile in care, ca peste tot in Bucuresti, si in sectorul 1 locurile de parcare sunt insuficiente, este usor de inteles faptul ca firma care a pus mana pe acest contract va avea parte de incasari consistente. Cine este insa omul in buzunarele caruia vor intra toti acesti bani? Romania libera a descoperit ca in spatele firmei SC CFR Transauto SA se afla controversatul om de afaceri Florian Walter (fost Busca), cumatrul fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu