Cine considerati ca a fost jucatorul-cheie in acest sezon de Liga 1

joi, 23 decembrie 2010

În 2010, “Şepcile roşii” au plutit pe valul schimbărilor

Universitatea a avut cinci antrenori în decursul ultimului an, a transferat peste 20 de jucători şi a încheiat în forţă prin aducerea lui Adrian Cristea.
Anul care se încheie a readus Universitatea în Liga I, dar după o luptă strânsă pentru promovare, decisă în ultimele 90 de minute. Contactul cu prima ligă a fost unul dur, dar “studenţii” şi-au revenit pe parcurs, pentru ca apoi să intre din nou într-o pasă proastă. ZIUA de CLUJ va propune un “remember” al anului în ceea ce priveşte formaţia “alb-negrilor”.

Universitatea a început anul cu Viorel Hizo pe bancă, “Dulăul” venind pe cai mari şi cu un proiect ce se anunţa extrem de solid. După o campanie de achiziţii ce i-a inclus, printre alţii, pe Florin Matache sau Reinaldo da Silva, Universitatea a pornit în returul ce trebuia să se încheie cu promovarea în Liga I. Hizo n-a rezistat însă decât patru etape pe banca “Şepcilor roşii”, renunţând la funcţie după trei meciuri în care a obţinut doar patru puncte, toate pe teren propriu, plus o victorie la “masa verde” cu FC Baia Mare. În locul lui Hizo a fost reinstalat Cristi Dulca, mutare apreciată la acea vreme de “studenţi”, care au acuzat voalat metodele “Dulăului”.

Victoriile au început să curgă, iar clujenii s-au apropiat încet-încet de primele locuri. Finalul a fost nebun. În mare vervă după victoria cu UTA, obţinută la Arad, scor 3-1, echipa clujeană a clacat în meciul care putea aduce liniştea, 1-2 cu FCM Târgu-Mureş. A urmat scandalul de la Piteşti, când suporterii lui FC Argeş au invadat terenul de joc şi au încercat să-l ia la pumni pe arbitrul Claudiu Baboia. Meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, dar rezultatele etapei ţineau vii speranţele Universităţii la promovare. A urmat o victorie fără luptă, 3-0 cu CS Otopeni la “masa verde”, şi meciul de la Lupeni, jucat cu promovarea pe masă. “Studenţii” n-au avut probleme în faţa formaţiei “minerilor” şi au închis sezonul cu un 3-1 care i-a dus în Liga I.

Campania de transferuri din vară a fost şi mai activă, “U” a adus 17 jucători, cu Claudiu Niculescu cap de afiş, şi a încercat să-şi schimbe faţa complet. Cristi Dulca a fost trecut şi el pe “linie moartă”, iar antrenor principal a fost instalat Marian Pană. Noul tehnician n-a avut zile prea bune după primele două etape, 1-2 cu Steaua şi 1-3 cu FC Braşov, iar suporterii au început să-l conteste vehement. A urmat revirimentul. Clujenii au obţinut primul punct după 1-1 cu FC Vaslui şi de acolo au pornit lansat spre patru victorii consecutive. Cea mai spectaculoasă, fără îndoială, a fost cea din “Ştefan cel Mare”, când “dubla” lui Claudiu Niculescu şi punctele lui Delgado şi Lemnaru au adus un succes aproape istoric pentru “U”: 4-3 cu Dinamo.

Din păcate pentru “studenţi”, seria bună s-a oprit brusc şi de acolo au urmat eşecuri pe linie, “condimentate” cu câteva egaluri şi o singură victorie: 1-0 cu Astra Ploieşti. Cum era de aşteptat, seria neagră i-a fost fatală lui Marian Pană, care şi-a dat demisia după înfrângerea şi prestaţia lamentabilă a echipei în “Regie”, 0-3 cu Sportul Studenţesc. Interimatul l-a asigurat Claudiu Niculescu, dar nici golgeterul echipei n-a reuşit să-i revitalizeze pe colegii săi, obţinând un singur punct din două meciuri. Ionuţ Badea a fost numele ales de finanţatorul Florian Walter pentru a scoate echipa din zona “mocirloasă” şi a duce “Şepcile roşii” în obiectiv: locurile 8-12. Debutul noului antrenor n-a fost unul tocmai pozitiv, 1-1 cu FCM Târgu-Mureş, după un joc dominat autoritar de “U” şi urmat de un 0-3 pe terenul Stelei, într-o nouă mostră de penibilitate din partea unor “studenţi”. Universitatea a încheiat turul pe locul 14, cu 20 de puncte, la egalitate cu alte patru echipe. “Mă gândesc doar la meciul cu Victoria Brăneşti. Cu trei puncte acolo, eram pe locul 9”, a declarat Florian Walter în mai multe rânduri.

S-au despărţit de şapte jucători
Finalul de an nu a fost tocmai fericit pentru şapte dintre componenţii Universităţii Cluj. Dacă Reinaldo da Silva şi Peter Cvirik şi-au reziliat de comun acord contractele cu “Şepcile roşii”, Adrian Ionescu, Sebastian Huţan, Noe Acosta, Zoran Belosevic şi Boban Cenic au fost anunţaţi că nu mai intră în planurile echipei pentru anul ce vine. Ionescu şi Huţan sunt doi dintre cei mai vechi jucători ai echipei. Primul are la activ aproape două sezoane şi jumătate în tricoul Universităţii, în timp ce Huţan a ajuns la “U” în vara lui 2009. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu